behandeling

Beugelsoorten

De meest gebruikte beugels zijn de blokbeugel, ook wel activator genoemd, de headgear, ook wel buitenbeugel genoemd en de slotjesbeugel. De blokbeugel of de headgear kan de groei van de kaken gunstig beïnvloeden terwijl de slotjesbeugel tanden en kiezen in de juiste stand op elkaar kan zetten.

Controles

 Voor de gemiddelde orthodontische behandeling moet je elke 4 tot 8 weken voor controle komen. Bij de controles bekijken we hoe het gaat en wordt de beugel gecontroleerd en eventueel bijgesteld.

Duur

De duur van de totale behandeling is altijd afhankelijk van de te corrigeren afwijking(en), de conditie en de ontwikkeling van het gebit én de leeftijd van de patiënt. Orthodontie werkt met subtiele middelen. Langzaam maar zeker worden tanden en kiezen verplaatst en rechtgezet. Meestal duurt dit proces 24 tot 30 maanden.

Hygiëne en medewerking

Voor een goed eind resultaat is het heel belangrijk dat instructies voor het dragen van beugels en bijvoorbeeld elastieken heel nauwkeurig worden opgevolgd. Ook zul je veel meer tijd kwijt zijn aan het schoon houden van de mond.  Iedere keer als je iets gegeten hebt, zul je alles weer schoon moeten maken.