ORTHODONTIE IN SNEEK 

WELKOM OP DE WEBSITE VAN ONZE PRAKTIJK.

IN HET CENTRUM VAN SNEEK HELPEN WIJ JOU GRAAG AAN EEN MOOIE LACH EN EEN GEZONDE MOND

Wij hebben een patiëntenstop voor reparaties en/of vervanging van spalken of nachtbeugels bij patiënten die niet  bij Orthodontiepraktijk Sneek of Engelsma zijn behandeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWE PATIËNT?

Via onderstaand formulier kunt u een nieuwe patiënt aanmelden. Nadat we uw aanmelding hebben ontvangen, krijgt u van ons een mail met meer informatie.

 

 

 

ONZE PRAKTIJK

Bevindt zich in het hart van Sudwest Fryslân.

BEUGEL S.O.S

Los spalkje, scherp draadje of andere klachten die je tussen de afspraken door ervaart. Lees hier wat je eventueel zelf zou kunnen doen tegen de klachten.

Beugel SOS

Los blokje

Lees verder

Heb je een blokje (bracket) los? Als je er geen last van hebt kan je deze laten zitten. Als je er toch klachten van hebt kun je proberen zelf het draadje af te (laten) knippen met een nagelschaartje (met een hefboom) of kniptangetje, zodat je geen last hebt van het blokje en eventueel een prikkend draadje. Je hoeft in de vakantie niet naar de dienstdoende orthodontist te gaan, omdat iedere orthodontist weer een eigen merk brackets gebruikt. Bel na de vakantie naar de praktijk om een afspraak te maken.

Losse spalk

Lees verder

Een losse spalk kan je laten zitten totdat de praktijk weer geopend is. Voorzichtig zijn met eten, geen dingen afbijten en de spalk niet verbuigen. Is de spalk wel verbogen dan kun je hem verwijderen. Net als een losse tand voorzichtig heen en weer wiebelen totdat de spalk eruit is. Doordat de spalk verbogen is, kunnen we deze niet terug plakken. Zodra de praktijk weer geopend is, kan je een afspraak maken. We zullen dan zien of het zin heeft om een nieuwe spalk te laten maken, of dat we je beter een nachtbeugel kunnen adviseren.

Prikkend draadje

Lees verder

Heb je last van een prikkend draadje in je wang? Laat iemand uit je omgeving de draad afknippen voor het laatste blokje. Dit kan gedaan worden met een nagelschaartje/knippertje met een hefboom of een kniptangetje (bijvoorbeeld uit de gereedschapskist). Je kunt ook proberen de draad iets meer voorin de mond door te knippen en dan het prikkende deel eruit te halen. Het geeft niet dat de beugel dan stuk gaat, dat repareren we later wel weer. Ben je niet in de gelegenheid om het draadje door iemand af te laten knippen? Doe er dan een bolletje was op. Als je geen was meer hebt, kun je hier ook suikervrije kauwgom op plakken. Zodra de praktijk weer geopend is, kan je een afspraak maken voor de reparatie van de beugel.

Losse kaakveer/scharnier

Lees verder

Als een scharnier los geschoten is, bungelt het scharnier los in de mond. Bind met wat garen het loshangende deel aan de beugel zodat het evenwijdig aan je kiezen ligt. Je kunt ook flosdraad gebruiken, maar dit is vaak gewaxed en daardoor laat dit draad vaak weer los. Bel de praktijk op de eerste volgende werkdag zodat we je een afspraak kunnen geven om de beugel weer te repareren.

Kapotte activator/plaatje

Lees verder

Als je geen last hebt van de losse beugel, kan je hem blijven dragen. Heb je er wel last van, laat hem dan uit en bel ons voor een afspraak op de eerst volgende werkdag dat we weer open zijn.

Los bandje/ringetje

Lees verder

Als het hindert mag je het ringetje verwijderen van de kies. Soms is het nodig om dan ook een stukje van de draad van de beugel af te knippen (zie prikkend draadje). Wanneer je een buitenbeugel draagt, dan moet je deze uit laten tot de beugel weer gerepareerd is. Maak op de eerst volgende werkdag een afspraak om de beugel te laten repareren.

0515-411646

LEMMERWEG 1-3, 8608 AA SNEEK

INFO@ORTHODONTIEPRAKTIJKSNEEK.NL